2011. augusztus 2., kedd

Vinyasa Flow Jóga


Szeptembertől egy új jóga típussal szeretnélek megismertetni Benneteket.
Ez a Vinyasa Flow Jóga

A Vinyasa Flow Jóga egy kötöttségek nélküli, áramló jógastílus.

Gyakorlatai a napüdvözlet, a Surja Namaskar vázára épülnek. A napüdvözlet gyakorlatsor egészül ki szabadon, mindig annak megfelelően, hogy mi a célja az órának.

A gyakorlása során nem tartatja ki az ászanákat hosszabb ideig és nincs pihenés két póz között, hanem hullámszerű átvezető mozdulatok kötik össze az ászanákat, mely folyamatos áramlásban tartja a gyakorlót.

Az áramlás ritmusát a légzés adja, és e kettő, a légzés és a mozgás összehangolását hivják VINYÁSZÁnak. A FLOW kifejezés pedig az áramlásra utal, mely magával ragadja a gyakorlót fizikai és szellemi síkon, hiszen az érzékszerveit és ezzel egyidejűleg a figyelmét folyamatosan leköti a mozgás-légzés harmónikus szinkronja, mely hatékonyan készít fel az elme elcsendesítéséhez, a mély relaxációhoz.

Testi síkon a vinyásza hőt gerjeszt, mely hatására a nyújtások, tágítások intenzívebben hatnak az izomzatra. Gyakorlásával nagyon gyors fejlődést lehet elérni. Megerősödik az egész test, rugalmasak és tónusosak lesznek az izmok, egészséges, hajlékony a gerinc.

A vinyasa flow jóga tanfolyamon az első órákon a testtudatosságot fejlesztjük, megtapasztaljuk az áramlást, a mozdulatokban rejlő energiát.

A foglalkozások 90 percesek.

Debrecenben a Júlia Hastánc Stúdióban a Domb utcán indítok egy 10 alkalmas kezdő tanfolyamot, melyre már lehet jelentkezni! A tanfolyam szeptember 20.-án indul!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése